De koop van een huis

De huizenmarkt is krap en de prijzen schieten de tent uit. Maar toch is het duidelijk dat je op dit moment beter een huis kan kopen dan kan huren. Huurgeld ben je immers altijd kwijt en ook de maandelijkse bedragen daarvan liegen er niet om. Tijd dus om een huis te kopen. In deze blog vertel ik je in welke stappen je moet denken. Lees je mee?

De wensenlijst

Iedereen kan een andere reden hebben om te willen verhuizen. Bij de een komt dat doordat het huidige huis te krap wordt, bijvoorbeeld omdat er een kleine op komst is. De ander is wilt dichter bij het werk gaan wonen en weer iemand anders is toe aan een nieuwe fase van zijn of haar leven. Al die redenen komen vaak ook met een eigen eisenlijstje. Voor je kan zoeken naar jouw nieuwe droomhuis is het handig om die wensenlijst eerst helder te hebben.

Zoeken en op bezoek

Zo kan je namelijk alle huizen die er niet aan voldoen uitfilteren en dat scheelt een hoop tijd en moeite in je zoektocht. Soms moet je jouw wensenlijst een beetje bijstellen als je merkt dat het niet binnen het budget past, maar het geeft in ieder geval richting. En als je dan iets gevonden hebt, ga je op bezoek. Dan kan je de woning inspecteren, de buurt zien en over het algemeen even voelen of het als een thuis voelt.

Onderzoek de mogelijkheden

Als je een woning op het oog hebt, is het handig om eventuele mogelijkheden, bijvoorbeeld als het gaat om verbouwingen te bespreken met een externe partij. Zo weet je of dit huis ook jouw huis in de toekomst wordt. Wanneer je een huis koopt, zeker in deze markt, wil je er wel wat jaartjes blijven wonen. En daar kan je, als het gaat om het financieren van een huis dan ook op anticiperen. Hybride cloud zakelijk

Over op de koop

En des te langer je de hypotheekrente vast zet, des te meer gaan je maandlasten omlaag. De maandlasten voor een hypotheekrente van 5 jaar vast zijn per maand hoger dan wanneer je voor een hypotheekrente 10 jaar vast gaat. Je hebt immers meer tijd om de boel uit te spreiden. Kijk op de website van hypotheekrente.nl wat de mogelijkheden voor jou zijn. Hoe hoog is je hypotheek en sluit dat aan bij je wensenlijst en het aanbod op de markt? Maak een proefberekening en misschien verhuizen jullie binnenkort al!

Gerelateerd

Efficiënte klantcommunicatie begint met slimme keuzes

In de moderne zakelijke wereld is efficiëntie essentieel. Bedrijven...

Een goed financieel plan maken

Een solide financieel plan is de basis van elk...

Hoe Adidas de sneakerwereld veroverde

Adidas, een naam die synoniem staat voor sportieve elegantie,...

Nieuwste trends in huidverzorging

De wereld van huidverzorging is altijd in beweging en...

Pak je zonnebril en zonnebrandcrème

Het is van cruciaal belang om je ogen en...