Wat te doen op een stedentrip naar Wenen?

Er zijn een hoop plekken waar je naartoe kunt gaan als je een vakantie hebt. De meeste mensen die in Europa wonen gaan gedurende de zomer naar een plek waar het eigenlijk altijd mooi weer is. Dit zijn vaak dezelfde vergelijkbare plekken met culturen die je na een aantal jaar wel een beetje begint te kennen. Daarom kan het ook leuk zijn om eens een keer wat heel anders te gaan doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om eens een keer met een stedentrip naar wenen te gaan. 

Waarom zou je naar wenen gaan?

Een stedentrip wenen is iets wat erg aan te raden is. De stad is de hoofdstad van Oostenrijk en daarnaast ook misschien wel de mooiste stad van het land. De combinatie van het modem en de traditie binnen de stad zorgt ervoor dat het erg geschikt is voor een weekendje weg. Je hoeft er geen weken te zijn om de leukste plekken van de stad allemaal te zien. Het is een stad met een rijke geschiedenis en tevens toch ook een mooie moderne kant. Er is zowel oude kunst als moderne te vinden en zo is er voor iedereen eigenlijk wel wat leuks om te doen.

Wat kun je doen in Wenen?

Wanneer je ervoor kiest om naar Wenen te gaan zijn er een aantal dingen die je in ieder geval moet hebben gezien. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je de binnenstad te zien krijgt. Je kunt hier een grote diversiteit aan huizen en winkels vinden. Je kunt er een hoop doen te voet, maar kunt ook eenvoudig fietsen en auto’s huren. Het oude centrum van de stad is erg compact en kun je het beste met de voet gaan bekijken. Zo heb je hier onder andere het Hofburg met het museum van Sissi wat erg populair is. Verder is het ook aan te raden om de tuinen van Schloss Schönbrunn te gaan bekijken. Het ligt wel een stukje buiten het centrum, maar is een belangrijk cultureel erfgoed van de stad. Wanneer je deze dingen hebt gedaan is het ook nog belangrijk dat je eens een drankje doet bij het Weens koffiehuis. Je zult er misschien wel eens van hebben gehoord, maar je kunt hier heerlijke koffie drinken. De stad heeft een rijke koffiecultuur. Dit kun je misschien niet per direct zien aan de stad, maar aan de koffie zelf kun je het zeker merken.

Gerelateerd

Nieuwste trends in huidverzorging

De wereld van huidverzorging is altijd in beweging en...

Pak je zonnebril en zonnebrandcrème

Het is van cruciaal belang om je ogen en...

Hengelen naar een vakantie met vis en vrienden

Een visreis van je leven, een ervaring die je...

Waarom kiezen voor tweedehands meubilair voor je horecazaak

Ben je de eigenaar van een restaurant, café of...

De kracht van Sigma S2U Primer

Als je ooit een verfwerkje hebt gedaan, weet je...