Ongedierte bestrijden in je huis

Er komen wel eens gasten in je huis. Dat is helemaal niet erg, zolang het gewenste gasten zijn. Ongewenste gasten zijn iets minder welkom. Je schenkt niet zo graag een drankje voor ze in, maar zet het liefste flinke val voor ze klaar. Maar goed, je hebt hier misschien geen ervaring mee. Dat is niet erg; wij helpen je. In deze blog lees je hoe je verschillende soorten ongedierte bestrijdt. Je wil ze namelijk zo snel mogelijk weg krijgen en dat begrijpen wij. 

Bedwantsen

Bedwantsen zijn de nachtmerrie van iedere huiseigenaar. Het zijn hele kleine beestjes en je wil ze absoluut niet in je huis hebben. Als je ze eenmaal hebt, zijn ze lastig te verwijderen. Je kunt ze zelf bestrijden, maar dit is erg lastig. Bij voorkeur schakel je ongediertebestrijding in. Mocht je dit niet willen doen, maar het zelf willen doen, lees dan verder. Bedwantsen bestrijden is een lastig verhaal. Je moet namelijk allereerst alle bedwantsen van de hele ruimte lokaliseren. Daarna kun je een methode gaan toepassen om ze te verwijderen. Bijvoorbeeld met een spray. Je moet de spray echt op elk mogelijk plekje gaan spuiten in je besmette ruimte. Kieren, ramen, spleten, gordijnen, lampen; alles. Het middel wat je gebruikt om de bedwantsen te bestrijden moet je eerst goed laten intrekken. Maak het daarom daarna niet meteen schoon. Ook moet je de ruimte goed laten ventileren, de spray is niet bepaald goed om in te ademen. 

Boktor

Ook deze kleine vrienden wil je liever niet in je huis hebben. Nou ja, klein, ze zijn eigenlijk best groot vergeleken met bedwantsen. Een boktor nestelt zich meestal in en om hout. De larven van een boktor maken dit hout vaak helemaal kapot. Dit kan op den duur heel gevaarlijk zijn. Bijvoorbeeld wanneer ze een houten fundering kapot eten. Je zult ze, in sommige gevallen, zelfs aan het hout horen knagen. Hout behandelen is het eerste wat je moet doen in je strijd tegen de boktor plaag in je huis. Je moet je hout vochtvrij maken, goed schuren en afstoffen. Zo trekt het middel wat je gebruikt voor de strijd tegen de boktor beter in in je hout. Dit middel kan verschillen, het ligt aan je voorkeur. Sommige mensen gebruiken ammoniak, sommige petroleum, sommige permethrin. Kijk daarom maar eens goed naar je voorkeuren en hoe jij denkt dat je de boktor het beste kunt aanpakken. 

 

Gerelateerd

Een Nieuw Avontuur met de Juiste Uitrusting: Tarps en Militaire Rugzakken

Wanneer je avontuur roept, is het cruciaal om voorbereid...

De magie van een linkbuilding specialist voor jouw seo succes

Als je ooit hebt geprobeerd om je website naar...

Met hypoallergeen hondenvoer kan iedere hond comfortabel eten

Het hebben van een hond in huis is ontzettend...

Ontdek de kracht van Liposomale Vitamine C en Nattokinase

Gezondheid en welzijn zijn twee van de meest waardevolle...