Koel en vries transport: alles wat Je moet weten

het transporteren van levensmiddelen is onderhevig aan veel regelgeving en Het is belangrijk dat Iedereen goed let op de voedselveiligheid. De meeste verse levensmiddelen worden vervoerd met geconditioneerd transport. Het is belangrijk dat de levensmiddelen dan ook tijdens de volledige transportketen goed worden gekoeld op de juiste temperatuur.

Verschillende typen geconditioneerd transport

In het transport van levensmiddelen kennen we doorgaans drie typen transport. Je hebt droog vervoer, gekoeld transport en ingevroren transport. Droog vervoer is eigenlijk niets anders dan producten die mogen vervoerd worden op kamertemperatuur. deze producten kunnen dus met normale vrachtwagens en normale busjes worden vervoerd en deze producten hoeven ook In het warenhuis van de vervoerder niet gekoeld bewaard te worden. Er gelden wel nog steeds strenge regels rondom hygiëne om de voedselveiligheid te kunnen waarborgen. Gekoeld transport is transport tussen de éen en zeven graden Celsius. Het is hierbij belangrijk dat de temperatuur niet boven de zeven graden uitkomt omdat vanaf deze temperatuur bacteriën de kans krijgen om zich snel te vermenigvuldigen. Eten bederft hierdoor sneller, ook wanneer het weer terug wordt gebracht naar een lagere temperatuur. Vries transport is doorgaans min achttien graden of lager. de producten uit de vriestransport komen doorgaans bij de horeca In de vrieskasten terecht

Koel belangrijker dan vries

Hoewel het Misschien intuïtief niet zo voelt is het belangrijker dat de koeltemperatuur wordt gewaarborgd dan de vriestemperatuur. Op het moment dat een vries product korte tijd boven de nul graden Celsius uitkomt blijft de kerntemperatuur vaak nog wel onder het vriespunt. De bacteriën die zullen zich ook niet zeer snel gaan vermenigvuldigen. Het is hierbij wel belangrijk dat de producten zo snel mogelijk weer worden ingevroren. Bij koelproducten is dit wel even anders. Zodra de temperatuur van een koel product boven zeven graden Celsius uitkomt explodeert de snelheid waarmee de bacteriën zich vermenigvuldigen. aan de andere kant is het absoluut niet de bedoeling dat koelproducten onder het vriespunt worden vervoerd Omdat de producten dan bevriezen. Dit is ook absoluut niet de bedoeling omdat de producten hierdoor kunnen beschadigen en de kwaliteit van het voedsel snel achteruit kan gaan. Zuivelproducten zijn hier bijzonder gevoelig voor. Zodra deze invriezen kan je ze eigenlijk wel weggooien. Geconditioneerd transport voor gekoelde producten kan plaatsvinden met speciale busjes met koelmotoren en goede isolatie maar Er zijn ook andere mogelijkheden. zo zie je bijvoorbeeld wel eens dat gekoelde producten worden vervoerd in speciale bakken met droogijs.

Gerelateerd

Een Nieuw Avontuur met de Juiste Uitrusting: Tarps en Militaire Rugzakken

Wanneer je avontuur roept, is het cruciaal om voorbereid...

De magie van een linkbuilding specialist voor jouw seo succes

Als je ooit hebt geprobeerd om je website naar...

Met hypoallergeen hondenvoer kan iedere hond comfortabel eten

Het hebben van een hond in huis is ontzettend...

Ontdek de kracht van Liposomale Vitamine C en Nattokinase

Gezondheid en welzijn zijn twee van de meest waardevolle...