Alles over stazakken en gripzakjes

Verpakkingszakjes zijn handig voor veel verschillende doeleinden. Iedereen heeft daarom wel plastic zakjes in huis. Niet iedereen heeft echter stazakken of gripzakjes in huis, terwijl deze ook super handig zijn en eigenlijk zelfs nog wel beter! Voor het verpakken van voedsel tot aan het verpakken van spijkers, alles kan! Daarom vertellen wij je graag meer over stazakken en gripzakjes.

Wat zijn stazakken? 

Dus wat zijn stazakken nou eigenlijk precies? Nou, stazakken hebben een voorgevormde bodem. Deze bodem zorgt ervoor dat de zak rechtop kan blijven staan. Deze zakken worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt door bedrijven om hun producten in te verkopen. Dit komt voornamelijk door het gebruiksgemak van de zakken. Je kan deze zakken dus ook zelf kopen en vullen met de producten die je zelf wilt! Deze zakjes zijn perfect voor de verpakking van voedsel, poeders, pillen en nog veel meer!

Stazakken zijn beter voor het milieu

Stazakken zijn dus erg handig in gebruik, maar ze zijn ook nog eens milieuvriendelijk! Zoals we net al hebben verteld gebruiken steeds meer bedrijven namelijk stazakken in plaats van bijvoorbeeld blikken verpakkingen. Deze stazakken hebben veel minder grondstoffen nodig om gemaakt te worden en zijn daarom een stuk minder belastend voor het milieu!

Wat zijn gripzakjes?

We hebben nu dus de stazakken besproken, maar wat zijn die gripzakjes dan precies? Nou gripzakjes zijn plastic zakjes die hersluitbaar zijn. Bovenin de zakjes zit namelijk een soort strook die je in elkaar kunt duwen waardoor hij dicht komt te zitten. Je kan deze ook erg gemakkelijk weer uit elkaar halen zonder het zakje te hoeven scheuren. Ook zijn deze zakjes erg sterk waardoor het voor veel verschillende producten gunstig is. Daarnaast hebben deze zakjes meestal een gaatje bovenin, waardoor je ze eventueel zou kunnen ophangen aan een haakje!

De veelzijdigheid van gripzakjes

Het grootste voordeel van gripzakjes is dat ze ongelooflijk veelzijdig zijn. Je kunt het zo gek niet bedenken en de gripzakjes zijn er geschikt voor. Zo worden ze gebruikt voor kleine producten zoals spijkers, schroefjes maar ook kralen, knopen enzovoort. Ook grotere materialen zijn geschikt voor de zakjes, omdat ze in veel verschillende soorten en maten komen. Voor grotere materialen kun je dus een groter formaat zakje kopen en daarnaast zijn er ook extra sterke zakjes voor zwaardere materialen. Daarnaast zijn de gripzakjes ook uitermate geschikt voor het verpakken van voedsel. Het verschil met een boterhamzakje is dat je er geen strakke knoop in hoeft te leggen en de zakjes kan hersluiten.

spot_imgspot_img

Subscribe

Related articles

De barkoeling is een belangrijk onderdeel voor een bedrijf in de horeca

Het is voor bedrijven binnen de horeca belangrijk om...

Koop jouw verse koffie simpel online dankzij Coffee Meister

Het drinken van een kopje koffie is iets dat...

Bestel je sportmaaltijden bij Muscle Meals

Ben je, na twee jaar thuiszitten, nu eindelijk weer...

Lactosevrij eiwitpoeder bestaat echt!

We weten, inmiddels, allemaal wel dat je, als je...

Date inspiratie voor jouw eerste date

Een eerste date kan best even spannend zijn. Je...
spot_imgspot_img