Wat is een inboedel en opstalverzekering?

Het kopen van een huis is voor veel mensen iets wat ze een keer in hun leven doen. Wanneer je een huis koopt, is de kans groot dat je niet weet waar je allemaal rekening mee moet houden. Bij het kopen van een huis is het van belang om bepaalde dingen te verzekeren. Er zijn namelijk verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat jij hoge kosten moet betalen. Een verzekering kan ervoor zorgen dat jij niet alle hoge kosten zelf moet betalen en dat deze juist gedekt worden door de verzekeraar. Een inboedel en opstalverzekering zijn heel erg belangrijk om af te sluiten als je net een nieuwe woning hebt gekocht. Voordat je deze verzekeringen afsluit, is het misschien wel handig om te weten waarvoor deze verzekeringen precies zijn? 

Waarvoor zijn inboedel- en opstalverzekeringen?

Een opstalverzekering wordt in de meeste gevallen verplicht door de hypotheekverstrekker en dat is ook niet zonder reden. Een opstalverzekering is bedoeld voor jouw woning en alles wat hieraan vastzit. Je kunt hierbij denken aan de dakpannen van jouw woning, maar natuurlijk ook een schuurtje wat aan de woning vastzit. Bij storm-, brand- en waterschade worden de kosten gedekt door de verzekeraar. Naast een opstalverzekering heb je ook een inboedelverzekering nodig en deze wordt vaak niet verplicht. Toch raden wij het aan om altijd een inboedelverzekering te nemen en dit is vooral voor de losse spullen in jouw woning. Hierbij kun je denken aan de meubels in jouw woning, maar ook aan de elektronische apparaten.

De meeste mensen sluiten een woonverzekering af en een woonverzekering bestaat uit een inboedel- en opstalverzekering. Je kunt deze het beste onder een woonverzekering afsluiten, zodat je een korting kunt verwachten. Daarnaast heb je op deze manier ook één aanspreekpunt en dat is altijd erg handig.

Vergelijken

Wil jij ook een woonverzekering afsluiten? Dan is het handig om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Iedere verzekeraar biedt namelijk een andere woonverzekering aan en deze verschillen vooral in de voorwaarde. Je kunt op het internet eenvoudig verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Hierbij is de hoogte van de premie erg belangrijk en dit kun je vaak op de website van de verzekeraar berekenen. Toch moet je niet altijd voor de goedkoopste premie kiezen en zijn de voorwaarde een stuk belangrijker. Een goedkope premie betekent vaak ook een veel hogere eigen risico en dit is over het algemeen vervelend.

Gerelateerd

Een goed financieel plan maken

Een solide financieel plan is de basis van elk...

Hoe Adidas de sneakerwereld veroverde

Adidas, een naam die synoniem staat voor sportieve elegantie,...

Nieuwste trends in huidverzorging

De wereld van huidverzorging is altijd in beweging en...

Pak je zonnebril en zonnebrandcrème

Het is van cruciaal belang om je ogen en...

Hengelen naar een vakantie met vis en vrienden

Een visreis van je leven, een ervaring die je...