Stylen van je huis, waar moet je op letten?

Bij het stijlen van je huis moet je op veel dingen letten. Welke kleuren wil je bijvoorbeeld gebruiken? Hoe groot is de ruimte? Mag de ruimte meer functioneel of juist artistiek? Ga je voor witte jalozieën hout of rolgordijn op maat? In dit blog gaan we verder in op stijlaspecten van je huis.

1. Check de eyecatchers

In een ruimte zijn altijd wat eyecatchers te vinden. Denk hierbij aan een bank of bijv. de keuken. Deze vaak grotere voorwerpen moet je goed verwerken in het ontwerp van de kamer. Wanneer je kiest voor een opvallende kleur bank dan is het handig om deze op te breken met kussens of een vloerkleed. Bij de keuken zou je kunnen denken keukenaparatuur in een bepaalde kleur. 

2. Maak een moodboard

Voordat je aan het uitgeven begint is het handig om eerst een moodboard te maken. Hiermee kan je al je inspiratie en creativiteit kwijt en overzichtelijk bekijken. Slaap er nog een nachtje over en kijk dan eens terug op het bord. Wil je nog steeds alle items? Of zijn er toch foto's die wel weg kunnen? Op deze manier kan je selecteren wat je echt wilt! Door een concreet story board te maken heb je een goed idee voor ogen wat je wilt met de ruimte. 

3. Less is more

Vaak willen we een huis helemaal vol zetten met alles wat je leuk, mooi of betekenisvol vindt. Dit is echter niet altijd even handig, je creeert veel "clutter" voor jezelf. Deze clutter kan ook zorgen voor een ongerust hoofd. Daarnaast neemt te veel ook weg van de waarde van een voorwerp. Less is more, kijk daarom wat je echt nodig hebt of wat je echt uit wilt dragen. Daarna is het tijd om al het overbodige een ander plekje te geven: bewaren of weggooien. Loop dit weekend eens door je huis en plak een sticker op alles wat overbodig is. Ga dan de volgende dag nog eens door het huis en wanneer je het item echt kan missen, gooi je het weg.  

4. Check je stijl

Wat vindt je zelf een mooie stijl, meer luxe gericht of toch landelijk. Eerder iets met karakter of een nieuwere, strakkere stijl. Als je weet welke stijl het beste bij jou past dan kan je betere keuzes maken. Lees dan ook af en toe eens een blogje met de relevante stijl, of de laatste woontrends. Dit geeft je meer inspiratie en creativiteit. 

Gerelateerd

Het hoe en waarom van investeren in goud

Goud is een van de meest gewilde metalen ter...

Van Thuiswerken naar Kantoorpant

De afgelopen jaren heeft de wereldwijde pandemie ons geleerd...

Een uitgebreide gids over omsnoeren

Omsnoeren is een veelzijdige en doeltreffende techniek waarbij een...

Een uitgebreide gids over omsnoeren

Omsnoeren is een veelzijdige en doeltreffende techniek waarbij een...

Dogecoin of Vechain; waar investeert u straks in?

In de afgelopen jaren heeft de wereld van de...