Inpaktips voor het inpakken van kantoorspullen

Het klinkt zo simpel: het inpakken doen we zelf wel. Maar beseft je je wel waar je aan begint? Want een verkeerd ingepakte doos leidt al snel tot schade. Schade waarvoor de inpakker zelf verantwoordelijk is. Voorkomen is beter dan genezen. Het begint al bij de juiste dozen kopen

Het inpakken van verhuisdozen

Maak de dozen niet al te zwaar, vraag liever om extra dozen, zo blijven de dozen handelbaar. Zowel voor jezelf als voor de verhuizers. Houdt de bovenkant vlak, de dozen worden namelijk gestapeld. Je moet uitsluitend het kleingoed in pakken dat daadwerkelijk in de verhuisdozen past. Voorwerpen die niet in de dozen passen, verpakt het verhuisbedrijf.

Bij het gebruik van plak dozen, zet je de verhuisdoos op zijn kop en vouw je eerst de kleine en dan de grote flappen naar beneden. Plak dan een strook plakband over de naden. Na het vullen van de doos, opnieuw de flappen naar beneden duwen. Een strook plakband over de naad is al voldoende. Gebruik de wat kleine dozen voor glas, aardewerk, boeken etc. Gebruik de grote dozen voor grote lichte artikelen, zoals plastic bakken, vouwkleding, papieren pakketten etc. Het inpakken van glas en aardewerk zoals borden, schalen en glazen zoveel mogelijk rechtop in de doos zetten. Om te voorkomen dat stukken afbreken is het aan te raden om het servies ruim voldoende in te wikkelen in inpakpapier of gewoon wat keukenpapier. Gebruik voor het glas en aardewerk een standaard formaat doos en begin met een onderlaag aan papierproppen. Plaats meerdere stukken glaswerk en aardewerk niet bij elkaar in een doos.

Het inpakken van lampenkappen

Een zeer kwetsbaar artikel zijn lampenkappen. Stop deze zoveel mogelijk separaat in dozen dus geen andere artikelen bij inpakken. De kappen die niet in een verhuisdoos passen mogen worden laten staan voor de verhuizers.

Het inpakken van boeken

Voor het inpakken van boeken, cd's en dvd's kan het kleine formaat doos gebruikt worden. Deze mag geheel gevuld worden. Vul de overgebleven ruimten op ,indien van toepassing, met wat lichte spulletjes, zoals kussens en tafellakens.

Het inpakken en ordenen van het archief

De archiefruimte is een grote klus. Met een gestructureerd papieren archief kan immers gemakkelijker een gestructureerd alles worden teruggevonden. Hiervoor zijn archiefdozen verkrijgbaar. Deze zijn in verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar. Deze dozen kunnen op hun beurt, het liefst op jaargang, netjes in verhuisdozen worden gestapeld. Of in de wat kleinere formaat dozen. 

Gerelateerd

Efficiënte klantcommunicatie begint met slimme keuzes

In de moderne zakelijke wereld is efficiëntie essentieel. Bedrijven...

Een goed financieel plan maken

Een solide financieel plan is de basis van elk...

Hoe Adidas de sneakerwereld veroverde

Adidas, een naam die synoniem staat voor sportieve elegantie,...

Nieuwste trends in huidverzorging

De wereld van huidverzorging is altijd in beweging en...

Pak je zonnebril en zonnebrandcrème

Het is van cruciaal belang om je ogen en...
Vorig artikel
Volgend artikel