Hoe verhoog je de conversie van je webwinkel?

Voor iedere webwinkel is het belangrijk dat er voldoende conversie behaald wordt. Zonder enige vorm van conversie wordt er namelijk niets verdiend. Als je merkt dat de conversie van je webwinkel vrij laag is, dan is het verstandig om te kijken welke processen en pagina’s van je webwinkel verbeterd kunnen worden. Door het verbeteren van deze pagina’s en processen is het namelijk mogelijk om de conversie te verhogen. Het is dan wel belangrijk dat je dit blijft verbeteren zodat de conversie alleen maar beter wordt. 

Snelheid is belangrijk 

De snelheid van een webwinkel is belangrijk voor de conversie. Als je webwinkel traag is en het duurt bijvoorbeeld meer dan tien seconden om een pagina te openen, dan gaat de potentiële klant een webwinkel van de concurrent bezoeken en daar een aankoop doen omdat het daar dus wel snel kan. Het is daarom belangrijk dat de webwinkel sneller is dan drie seconden. Dit geldt zeker niet alleen voor de pagina’s, maar ook voor processen zoals afrekenen en producten uit het winkelmandje verwijderen. Dit is ingewikkeld werk en daarom kun je dit het beste uitbesteden aan een online bureau

 

Betrouwbaarheid 

Om de conversie te verhogen is het belangrijk dat de webwinkel er betrouwbaar uitziet. Dit houdt dus in dat er geen fouten in de webwinkel mogen zitten. Veelvoorkomende fouten in een website zijn ontwerpfouten, maar ook typefouten. Dit is een enorme blunder en kan ervoor zorgen dat je veel geld misloopt. Het is daarom verstandig om je webwinkel altijd te laten controleren door een expert op dit gebied. 

 

Wees duidelijk 

Webshops moeten voorzien zijn van duidelijke informatie voor de klant. De klant wil namelijk weten waar hij of zij aan toe is en dat is alleen mogelijk door voldoende informatie te verschaffen. Hierbij kun je denken aan informatie pagina’s over het bedrijf zelf, welke betaalmethodes je webwinkel accepteert, maar ook of de klant recht heeft op herroepingsrecht. Veel klanten bezoeken deze pagina’s om te kijken of ze met een betrouwbaar bedrijf te maken hebben. Wat ook een belangrijk onderdeel van een conversie optimalisatie strategie is, is het vermelden van reviews op jouw webwinkel. Het is echter belangrijk dat dit echte reviews zijn en deze reviews beheerd worden door een extern bedrijf. Hierdoor weten klanten namelijk dat het om echte reviews gaan en niet om reviews die geschreven zijn door de webwinkel zelf.

Gerelateerd

Efficiënte klantcommunicatie begint met slimme keuzes

In de moderne zakelijke wereld is efficiëntie essentieel. Bedrijven...

Een goed financieel plan maken

Een solide financieel plan is de basis van elk...

Hoe Adidas de sneakerwereld veroverde

Adidas, een naam die synoniem staat voor sportieve elegantie,...

Nieuwste trends in huidverzorging

De wereld van huidverzorging is altijd in beweging en...

Pak je zonnebril en zonnebrandcrème

Het is van cruciaal belang om je ogen en...