Hoe uw maximale hypotheek te berekenen: Een uitgebreide gids

Bent u klaar om een huis te kopen, maar weet u niet zeker hoeveel u zich kunt veroorloven? Het maximale leenbedrag van uw hypotheek kan eenvoudig worden berekend met een maximale hypotheek calculator. Dit soort calculator kan u een schatting geven van het grootste leenbedrag waarvoor u in aanmerking komt, op basis van de factoren waarmee kredietverstrekkers rekening houden bij hun beslissing om u een lening te verstrekken.

Wanneer u klaar bent om een huis te kopen, is de eerste stap om een pre-goedkeuring te krijgen voor een hypotheek. Dit geeft u een idee van de rente die u moet betalen en het maximale leenbedrag waarvoor u in aanmerking komt. Echter, de pre-approved eerste stap. Kredietverstrekkers zullen ook andere factoren in overweging nemen wanneer zij beslissen of zij u een lening zullen verstrekken.

De hoeveelheid geld die u elk jaar verdient is een van de belangrijkste factoren waarmee kredietverstrekkers rekening houden. Ze zullen ook kijken naar uw schuld-inkomen ratio, uw credit score, en het type woning dat u wilt kopen.

Uw maximale hypotheek bedrag zal ook afhangen van het type lening dat u krijgt. In sommige gevallen kunt u een lening krijgen tot 96,5% van de aankoopprijs van het huis. Maar als u een conventionele lening krijgt, bent u waarschijnlijk beperkt tot een leningbedrag van 80% van de waarde van het huis.

Zodra u weet hoeveel geld u kunt lenen, kunt u beginnen met winkelen voor huizen binnen uw prijsklasse. Wanneer u een huis vindt dat u bevalt, een bod doet en de verkoper accepteert het, moet u een huis taxatie krijgen om ervoor te zorgen dat het huis is de moeite waard ten minste als het nemen van uit. Als de taxatie lager uitvalt dan het geleende bedrag, moet u ofwel onderhandelen met de verkoper om de prijs te verlagen of een ander huis zoeken.

Hoe zit het met het verhogen van mijn hypotheek na verbouwing?

Uw hypotheek verhogen voor verbouwing is mogelijk. Echter stijgt de waarde van de woning na de verbouwing meestal niet evenveel als de kosten van het project. De maximale hypotheek hangt dus af van het type verbouwing. Is de waarde van de verbouwing stabiel? Dan kan het volledige bedrag worden meegefinancierd in uw hypotheek. Denk aan de financiering van een aanbouw of een dakkapel.

Er zijn echter verbouwingen waarvan de prijs fluctueert. Deze houden niet altijd hun waarde, bijvoorbeeld omdat ze zo ontzettend smaakafhankelijk zijn. Het is duidelijk dat wat u als een verbetering van het ontwerp van de keuken of de badkamer beschouwt, door een toekomstige bewoner niet noodzakelijk zo wordt gezien. Verbeteringen zonder toegevoegde waarde worden daarom slechts gedeeltelijk medegefinancierd. Het resterende deel zult u met eigen middelen moeten betalen.

Gerelateerd

Een goed financieel plan maken

Een solide financieel plan is de basis van elk...

Hoe Adidas de sneakerwereld veroverde

Adidas, een naam die synoniem staat voor sportieve elegantie,...

Nieuwste trends in huidverzorging

De wereld van huidverzorging is altijd in beweging en...

Pak je zonnebril en zonnebrandcrème

Het is van cruciaal belang om je ogen en...

Hengelen naar een vakantie met vis en vrienden

Een visreis van je leven, een ervaring die je...