Alle voordelen van een bakfiets

Woon je in de stad? De kans is groot dat je dan al wel gemerkt hebt dat een auto hier lang niet altijd handig is en dat je ook de reistijd soms verlengt door het gebruik van een auto. Tijd dus om terug te pakken naar het oeroude Nederlandse vervoersmiddel: de fiets. En niet zomaar een fiets, de bakfiets. In deze blog vertel ik je wat de voordelen allemaal zijn van de bakfiets. Lees je mee?

De aankoop en het onderhoud

Allereerst de prijzen die rondom een fiets spelen vergeleken met een auto. Een fiets is veel goedkoper qua initiële aanschaf, ook de bakfiets. Waar je bij een auto al snel vele duizenden euro’s kwijt bent, ben je met een goede fiets voor een paar honderd euro al een heel eind. Daarnaast is de fiets ook minder duur als het om het onderhoud en de opknapbeurten gaat.

Makkelijk en veilig in gebruik

Een fiets is ook voor iedereen te gebruiken en dat maakt dat het hele gezin er makkelijk gebruik van kan maken. Daarnaast is het, mits je goed oplet, ook een veilig vervoersmiddel omdat je er niet al te snel mee kan zoals kan met een gemotoriseerd voertuig. De fiets pak je zo uit de schuur en zolang de ketting erop zit en de banden hard zijn, vlieg jij zo van A naar B.

Voor de boodschap en de taxidienst

Als je een bakfiets hebt, heb je in feite een achterbak en een fiets in één. Dat betekent dat je ook ruimte hebt voor de boodschappen. Zelfs daarvoor kun je de auto dus laten staan. Op de trappers ga je naar de supermarkt en als je daar klaar bent, laad je de tassen zo in de bak. Dat scheelt weer benzine en parkeerkosten! Maar daarnaast kan je ook makkelijk de kinderen vervoeren met een bakfiets, of je ze nu naar school brengt, dansles of ophaalt of afzet bij vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast vinden ze het ook nog eens leuk en iedereen heeft gelijk een frisse neus gehaald.

Bij Fietsvoordeelshop

Waar moet je een bakfiets kopen? Nou bijvoorbeeld bij een winkel als Fietsvoordeelshop. Daar hebben ze een breed assortiment aan fietsen, ook bakfietsen. Zo kan je een model uitkiezen dat het beste bij jou past, ook qua budget. Werp een kijkje op hun website en trakteer jezelf deze lente op een vervoersmiddel voor jezelf en het milieu, lekker de buitenlucht in.

Gerelateerd

Een goed financieel plan maken

Een solide financieel plan is de basis van elk...

Hoe Adidas de sneakerwereld veroverde

Adidas, een naam die synoniem staat voor sportieve elegantie,...

Nieuwste trends in huidverzorging

De wereld van huidverzorging is altijd in beweging en...

Pak je zonnebril en zonnebrandcrème

Het is van cruciaal belang om je ogen en...

Hengelen naar een vakantie met vis en vrienden

Een visreis van je leven, een ervaring die je...
Vorig artikel
Volgend artikel